top of page
Auteursrecht: Nora Darras

Workshops op de tuin

Naast persoonlijke moestuincoaching bij jou thuis, geef ik in het voorjaar van 2024 ook een compacte moestuincursus bij ons op de tuin voor beginnende moestuiniers. Deze 3 lessen geven jou een stevige basis om zelf aan de slag te gaan thuis én je hebt mij als persoonlijke moestuinbegeleider.

Het is een stuk betaalbaarder dan mijn bezoek aan jou huis én met een groep kun je extra elkaar inspireren en van elkaar leren. Plus, je krijgt een kijkje in mijn tuin. Uitermate geschikt voor beginners en mensen met een klein budget.

Ik wil namelijk dat moestuinieren voor iedereen toegankelijk wordt.

Zie ik je in 2024 bij ons thuis aan de keukentafel? 

3 Woensdagochtenden van 09.30 tot 12.00 op 17 januari 7 en 28 februari 2024 = 

VOL

3 Vrijdagochtenden van 09.30 tot 12.00 op 15 en 29 maart en 12 april 2024 = 

VOL

Aan de cursus doen maximaal 6 deelnemers mee. Een kleine setting met tijd voor individuele vragen en persoonlijke begeleiding. Dit is de eerste keer dat ik deze lessenreeks geef op onze nieuwe woon-tuinlocatie. De eerste deelnemers van deze cursus krijgen dan ook een mooie startkorting. De cursus kost €149,- inclusief thee, lekkers en overvloed uit de tuin zoals zaden, stekken of oogst. De cursus kost nu eenmalig €99,-

Je kunt je aanmelden door mij een mail te sturen. Je ontvangt dan een factuur. Bij betaling van de factuur is je plekje definitief. De locatie is in Wenum - Wiesel, Noord Apeldoorn.

Weet dat een persoonlijke moestuincoaching op locatie voor 2 uur minimaal €149,- kost en nu krijg je 3x een workshop van 2,5 uur voor €99,- . Ik beloof je dat ik je alles zal geven wat ik in mij heb qua informatie en kennis. Je krijgt ook een samenvatting van elke dag in de mail. En je mag mij de hemd van het lijf vragen (liever niet letterlijk, want het is nog koud in het voorjaar) Wees welkom!

Op aanvraag geef ik deze workshopreeks ook op locatie.
Mail mij voor de mogelijkheden. 

Auteursrecht: Lidion Zierikzee

Les 1 " Opstarten'

17 Januari 09.30 - 12.30 uur

 

In deze eerste workshop gaan we inspireren en brainstormen. Hoe wordt moestuinieren succesvol? Wat komt er allemaal bij kijken om goed groentes te kweken? En hoe kan dit praktisch en haalbaar zijn voor jou binnen jouw (gezins-) situatie. Ik laat je voorbeelden zien, neem je mee naar buiten en begeleid jou in de eerste stappen naar jouw droommoestuin.
 

Onderwerpen die in les 1 aan bod komen zijn;

 • Welke soort moestuin past bij jou? 

 • Zonering Permacultuur

 • Waar hou je in basis rekening mee qua locatie, grondsoort, licht, water en meer. 

 • Welke soorten groentes zijn er? En wat wil jij laten groeien?

 • Samen jou droom en wensen in beeld krijgen om mee te nemen naar les 2 ' de ontwerples'. 

Auteursrecht: Lidion Zierikzee

Les 2 ' ontwerpen' 

7 Februari 09.30 - 12.30 uur

 

In de tweede workshop gaan we, naar aanleiding van jullie dromen en wensen, overstappen naar praktisch, concreet en inhoudelijk. Waar heb je rekening mee te houden bij het (voor) zaaien? Hoe kun je verschillende groentes combineren? Welke methodes zijn er allemaal? Ik neem je mee naar buiten en laat je verschillende manieren zien. En samen maken we een opstart voor je eigen teeltplan.

 

 • Terugkoppeling naar de vorige les + wensen en dromen bespreken

 • Waarom het belangrijk is een plan te hebben?

 • Verschillende soorten bedden

 • Hoe bouw je een bed op?

 • Verschillende soorten teelten zoals wisselteelt, combinatieteelt en polycultuur

 • Welke zaden?

 • Hoe doe je aan voor - en nateelt

 • Teeltplan maken

Auteursrecht: Lidion Zierikzee

Les 3 ' Permacultuur' 

28 februari 09.30 - 12.30 uur

 

Permacultuur, wat is dat? En hoe kan ik het concreet toepassen in mijn eigen moestuin? Vanuit de ethische - en ontwerp principes van de permacultuur neem ik je mee naar de mogelijkheden voor jouw tuin. Hoe kunnen we ons laten inspireren door deze visie en levenstijl en wat kunnen we er concreet van toepassen in ons eigen moestuin. Ik laat je vele voorbeelden uit de praktijk zien van de afgelopen jaren, je kunt concreet het observeren hier in de moestuin én we kijken naar jouw moestuin en de mogelijkheden. 

Wat komt er aan bod?

 

 • De 3 ethische principes; Zorg voor de aarde, zorg voor jezelf en samen delen

 • Zonering ( uit les 1)

 • De 12 ontwerp principes

 • Permacultuur Methodes zoals Mulchen, No Dig, Ruth Stout en meer

bottom of page