top of page
Untitled-Artwork 8_edited.png

Persoonlijk moestuinadvies

Niets vind ik zo leuk om jou te helpen om jouw moestuin succesvol te maken. Precies passend in jouw situatie. De afgelopen jaren heb ik al vele mensen en organisaties mogen adviseren en inspireren.  Ik kom graag op bezoek en kan niet wachten jullie moestuin (plek) te bewonderen. Ook is het altijd mogelijk een bezoek te plannen bij ons in Apeldoorn voor meer inspiratie. Ik geniet iedere keer als ik foto's krijg van de resultaten van eerdere klanten. Al noem ik hen liever medetuinders. Hieronder delen een aantal enthousiastelingen hun ervaringen.

Coachingstrajecten

Het lijkt simpel; je koopt moestuingrond, stopt wat zaadjes erin en geeft water. Een paar maanden later...je eerste wortel! 

 

Soms lukt dat zeker én toch hangt een goede, productieve en effectieve moestuin af van veel factoren. 

Die factoren maken jouw situatie en plek uniek én daarom geloof ik dat moestuincoaching op locatie werkt.  Het scheelt jou veel tijd en je kunt mij het hemd van mijn lijf vragen. Alleen liever niet in de winter, haha. 

 

Samen met jou inventariseer ik de mogelijkheden van jouw plek in combinatie met jouw tijd en wensen. Wat is jouw grote wens voor je tuin en waar word jij blij van?

 

We gaan observeren, luisteren en ontdekken. Mijn doel is jou zoveel te leren, dat je mij na dit traject niet meer nodig hebt.

We stemmen het traject af op jouw wensen en mogelijkheden. Een standaard traject bestaat uit een moestuinsessie op locatie, ondersteuning in het maken van een ontwerp- en /of teeltplan en tussendoor 1 of meerdere online coachingsmomenten.

Losse sessies, een teeltplan ontwerpen, meerdere maanden advies gedurende het seizoen, alles is mogelijk in overleg. Ook het bezoeken van onze tuin is mogelijk.

 

Ik beloof je bergen oogst.

Wil je meer weten over mijn tarieven en de mogelijkheden? Mail mij dan!

Lidion - Profielfoto 3_edited.jpg

Rianne en Jurre

- Stadstuin in Amersfoort- 

 

Moestuincoach Lidion Zierikzee heeft ons in de zomer van 2022 geholpen met onze moestuin. We vonden het lastig een begin te vinden, en daar hielp ze ons enorm mee. 

Samen hebben we gekeken naar onze wensen (dat waren er veel!). Lidion maakte van onze wensenlijst een mooi plan die in onze tuin past met de juiste factoren zoals zonlicht, schaduw en zitplekken.

Wij raden Lidion aan omdat ze alle invalshoeken meeneemt die belangrijk zijn en advies kan geven waar wij als beginnende moestuinier niet over hadden nagedacht. Plus, ze is energiek en vrolijk, en motiveert voor het tuinieren!

Jurre & Rianne Haarsma

Els en Hans.jpg

Gerrie en Jan

- Achtertuin in Borculo -  

 

Na onze verhuizing wilden wij graag een eetbare, biodiverse tuin. Rekening houdend met onze fysieke mogelijkheden en het feit dat we met pensioen zijn en vaak reizen.

 

Lidion heeft voorjaar 2022 de tuin opnieuw ontworpen. Ze luistert goed naar je wensen en zet dit direct om in praktische tips. Al snel stond onze tuin op de kop. We hebben ook veel kunnen hergebruiken. Dat wilden we graag. 

 

Binnen de mogelijkheden hebben we nu vaste eetbare beplanting, bessenstruiken, een kruidenspiraal en toch die twee fijne moestuinbakken. 

We zijn haar enorm dankbaar en ook voor het feit dat ze nog 2x per jaar langskomt, klein onderhoud pleegt en onze kennis weer opfrist.

Gerrie en Jan

WhatsApp Image 2023-02-14 at 20.06_edited.jpg

Jacqueline en Pirmin

Mijn mooie moestuin in volle glorie door geweldig hulp van Lidion.

 

Toen ik Lidion, tijdens onze gezamenlijke opleiding als pedagogisch professional, vertelde hoe graag ik in de (moestuin)tuin werk, wilde ze mij direct helpen. Het lukte mij nooit echt om ook daadwerkelijk uit de tuin te eten en dat kon makkelijk anders zei ze. 

Wat een geweldige hulp hebben wij gekregen. Van A tot Z heeft ze alles uitgelegd in makkelijke en begrijpbare taal. Heel handig als je nieuw bent in moestuinland. 

 

We hadden ook  aardig wat wensen qua groenten die ik er in wilden, maar dat was geen enkel probleem voor Lidion. Met veel enthousiasme en kennis heeft zei een basis voor ons gemaakt waar wij nog steeds veel aan hebben.

 

En we hebben vanaf jaar 1 volop gegeten uit eigen tuin. Lidion, je bent een topper!

Jacqueline en Pirmin

Annemarije en Tim

- Moestuin met kas in Apeldoorn -

Samen met Lidion onze moestuin opnieuw ontdekt! Waarbij we zelf een basis hadden gelegd de afgelopen 2 jaar in onze moestuin konden we wel wat coaching gebruiken.


Waarbij Lidion niet alleen haar advies gaf maar vooral ook vanuit onze wens meedacht. Wat past in ons leven en wat is haalbaar, dit gaf ons een sterke basis om  opnieuw naar de moestuin te kijken! We zijn nu druk bezig om dingen aan te passen en kijken uit naar de resultaten.

Annemarije en Tim

bottom of page